Nulbeurt   Home Over Plandatis BV Software Diensten Contact

 Home


Software
 O-Prognose (Windows)

 O-Prognose (Webversie)


 Gebouwen

 Installaties

 Infrastructuur


 Conditiemeting NEN-2767

 Handheld & TabletPC

 Aankoopkeuring

 Meerjarenonderhoud

 Cartotheek


 Voorbeeldrapportages

 Faq Nulbeurt

Een meerjaren onderhoudsplan voor gebouwbeheer en installaties?

Zie ook Alles over Niet-planmatig-onderhoud


Niet-planmatig-onderhoudNiet planmatig onderhoud

Niet-planmatig onderhoud wordt veelal uitgevoerd naar aanleiding van klachten die direct maatregelen noodzakelijk maken. Als bijvoorbeeld het dak lekt, of er is een ruit kapot, moet dit onmiddellijk verholpen worden om vervolgschade te voorkomen en om verdere klachten te vermijden. Onder niet-planmatig onderhoud vallen ook mutatieonderhoud en schadeonderhoud.
Mutatieonderhoud betreft de werkzaamheden die nodig zijn om een gebouw weer in een goede staat te brengen na beŽindiging van de huurovereenkomst. Dit moment wordt ook wel aangegrepen om aanpassingen aan te brengen aan het gebouw, die dus niet onder onderhoud vallen.
Schadeonderhoud zijn de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden ten gevolgen van onvoorspelbare en incidenteel voorkomende voorvallen met vaak ingrijpende schade als gevolg Niet planmatig onderhoud wordt ook wel klachtenonderhoud genoemd. Het is belangrijk om klachtenonderhoud te registreren. Ten eerste omdat klachtenonderhoud onderdeel uitmaakt van het onderhoudsbudget en ten tweede geeft dit aan waar preventief, dus planmatig onderhoud, gefaald heeft. Hierdoor krijgt men beter inzicht in de onderhoudsbehoefte van een gebouw en kan men hier in het vervolg beter op inspelen.

Niet planmatig preventief onderhoud
Niet gepland preventief onderhoud kan voorkomen als men aankomende gebreken constateert waar geen rekening mee gehouden is. Bij het schoonmaken van een gevel wordt geconstateerd dat een houten dakrand plaatselijk slecht in de verf zit en de eerste vorm van houtrot begint te vertonen. In de planning staat dat deze dakrand pas over 2 jaar geschilderd moet worden. Als de dakrand twee jaar geen onderhoud zou krijgen zou deze niet meer te herstellen zijn. De dakrand moet snel behandeld worden om erger te voorkomen. Dit valt onder niet planmatig preventief onderhoud.

Niet-planmatig correctief onderhoud
Niet planmatig correctief onderhoud is onderhoud die verricht wordt als er een niet verwacht geconstateerd gebrek wordt verholpen. Niet-gepland correctief onderhoud kan bijvoorbeeld nodig zijn bij het constateren van gebreken tijdens inspecties of bij klachten van huurders. Met het windowsprogramma O-Prognose (=Onderhouds Prognose) bent u in staat om op een eenvoudige wijze een bouwkundig onderhoudsplan te maken. Dit programma heeft een uitgebreide bouwkundige bibliotheek waarin onderhoudsgevoelige elementen zijn opgenomen. Bij deze elementen zijn ook de onderhoudswerkzaamheden en een indicatie van de bijbehorende kosten opgenomen.Een greep uit de rapporten: Het jaarplan

Alles over Niet-planmatig-onderhoud
Overzichtelijk projectenbeheer is mogelijk door middel van de verkenner.

   Jaarplan voor ieder jaar te genereren.

   Zoomfunctionaliteit.

   Zowel gebreken als planmatige activiteiten.Gebrekenlijst

Alles over Niet-planmatig-onderhoud
Overzichtelijk projectenbeheer is mogelijk door middel van de verkenner.

   Overzicht van alle gebreken.

   Inclusief conditiescore.

   Aspect/prioriteiten.

   Foto van ieder gebrek/bevindingWilt u meer informatie? Gebruik ons aanvraagformulier!
Of bel naar Plandatis BV: T 085 - 044 93 09

Contact Disclaimer See also Copyright (c) 1997 - 2013 Plandatis BV